وطنی در جلسه کمیته راهبری نقشه راه فناوری های دریایی کشور؛

نیازمند گفتمان سازی علم و فناوری در کشور هستیم

معاون توسعه فناوری معاونت علمی در جلسه کمیته راهبری نقشه راه فناوری های دریایی در کشور گفت: تدوین سند ملی توسعه فناوری در صنایع دانش بنیان دریایی نیازمند گفتمان سازی علم و فناوری در کشور است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی،علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی در جلسه کمیته راهبری نقشه راه فناوریهای دریایی کشور با تاکید بر گفتمان سازی علم و فناوری در میان فناوران گفت: تدوین سند ملی توسعه فناوری در صنایع دانش بنیان دریایی موجبات نقش آفرینی یک همت و نگاه کلان ملی را در مجموع شورای انقلاب فرهنگی و دولت فراهم آورده است،  که این حرکت ملی در خصوص اجرایی سازی و عملیاتی کردن نقشه راه فناوریهای دریایی نیز لازم است. 
وطنی عصر حاضر را عصر آگاه سازی مردم از وقایع و اتفاقات فرهنگی در کشور دانست و گفت: امروزه مردم بر تمامی مرسومات فرهنگی آگاهند، حال کاری که باید انجام شود نهادینه کردن موضوعات علمی و کلید واژه هایی است که میتواند منجر به خلق ثروت شود و نظام اقتصادی کشور را تقویت کند یکی از این مفاهیم دریا و مباحث مربوط به اقتدار و امنیت ملی در این حوزه است، که از طریق توسعه فناوری های مربوطه امکان پذیر است،  به این منظور تا صحبت از دریا میشود نقش دریا در اقتصاد و اشتغال زایی در ذهن ها نقش آفرینی کند.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی با اشاره به معضل خام فروشی در حوزه های نفت و گاز در کشور گفت: تا به حال نام ایران را در کنار واژه های بزرگی همچون نفت و گاز به کرات شنیده اییم و این مسئله زمانی باعث افتخار آفرینی خواهد شد که از مرحله خام فروشی نفت و گاز عبور کنیم. 
وی در ادامه افزود: نفت و گاز و منابع دیگر زیر زمینی تماما مزیت های نسبی ایران هستند و لیکن به جای استفاده از  ظرفیت های خام مواد اولیه میبایست به دنبال توسعه فناوریهایی باشیم که بتواند در طراحی و ساخت فرایندها و هر آنچه که مربوط به صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و تبدیلات آن میشود ما را یاری رساند. 
وطنی با اشاره به اینکه خرید فناوری و توسعه فناوری در کشور نتایج متفاوت را رقم میزند بیان کرد: در حوزه دریا نیازمند توسعه در بخش فناوری ها  در کشور هستیم و به جای واردات و خرید فناوری نیازمند سیاست گذاری در حوزه اشتغال زایی و توسعه صنایع دریایی کشور هستیم.

معاون توسعه فناوری معاونت علمی گفت:  نیازمند آنیم که با نگاه کاربردی کردن علم به واسطه دریا به توسعه فناوری و  اشتغال زایی در کشور دست یابیم و در نهایت با بررسی سهم دریا در اقتصاد کشور به ارائه محصولات و فناوریهای روز حوزه دریا بپردازیم.
وی با تاکید بر بهره مندی از اقتصاد کشور به واسطه روش های سنتی گفت: ما به عنوان مسئولین و سیاست گذاران به منظور رفع مشکلات کشور تا کنون چقدر درمیان ساکنان  جوامع ساحلی قرار گرفته اییم آیا ملزومات لازمه به منظور توسعه بخش اقتصادی در کشور صورت گرفته است تدبیر تدوین نقشه راه فناوری در کشور به همین منظور در حال اجرایی سازی است.
محمد سعید سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی در این نشست  با اشاره به اهمیت نقشه راه فناوریهای دریایی در کشور اظهار کرد: تدوین نقشه راه فناوریهای دریایی که از اواسط سال 93 مراحل تدوین خود را شروع کرد و تا پایان سال 94 مورد جمع بندی و توافق بیش از 18 سازمان فعال در حزه دریا قرار گرفت.
وی در ادامه افزود:  این نقشه راه بارها در پنل های مختلف در دو سال اخیر مورد نقد و بررسی و اصلاح قرار گرفت و مورد تایید بیش از 300 استاد دانشگاه در حوزه های تخصصی خود قرار گرفت.
دیبر ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی با اشاره به استفاده از انواع ابزارهای حمایتی توسط ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی بیان کرد: ستاد  با طرح برنامه ریزی های مدون توانسته است به تدوین نقشه راه فناوری های دریایی دست پیدا کند و در این راستا تلاش دارد تا با استفاده از ابزارهای حمایتی همچون حمایت و مشارکت در طرح های فناورانه، تعریف انواع پروژه های کسری خدمت، حمایت از پایان نامه ها، استفاده از ابزارهای موجود در بنیاد ملی نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران در راستای اجرایی سازی نقشه راه بپردازد.
سیف با اشاره به رشد شرکت های دانش بنیان در حوزه دریا گفت: از ابتدای فعالیت های ستاد توانسته اییم با حمایت های لازم و برگزاری جلسات مشترک با سازمانهای مرتبط تعداد شرکت های فعال در این حوزه را افزایش دهیم به طوری که  اکنون 40 شرکت دانش بنیان فعال وجود دارد.
‌بر اساس این گزارش ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی، نشستی با حضور اعضای شورای راهبری نقشه راه فناوری های دریایی به منظور عملیاتی شدن و نهایی سازی نقشه راه برگزار کرد.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZXBc